top of page

ONGs i Voluntariat

Ulleres Solidàries

ULLERES SOLIDARIES món idomes terrassa academia idiomes anglès sahara ong voluntariat petits detalls

El poble d’Haronne se situa a 15km de Rissani, en la regió de Drâa-Tafilalet, al sud – est de Marroc, tocant a la frontera amb Algèria. 


El ksar Haronne és un petit poblat berber d’aproximadament 400 habitants que viuen bàsicament de l’agricultura. També hi ha un petit sector d’aquesta població que és dedica a la cerca de fòssils i la transformació dels mateixos en objectes de decoració com ara piques pel bany, plats o bijuteria.
 

L’única escola del poble ensenya educació primària a uns 150 nens i nenes. Tots aquells que estudien secundària ja s’han de desplaçar fins a l’escola de Rissani. 

El projecte “ULLERES SOLIDARIES” neix l’any 2014 de les mans de l’equip d’Optipolis (Terrassa), on es comença la recollida d’ulleres graduades, ulleres de sol graduades i sense graduar, muntures, vidres, etc. 


No és fins aquest 2018 que finalment s’ha pogut materialitzar amb l’ajuda de l’equip de l’òptica Aura (Navarcles) i altres voluntaris a nivell propi. 
 

Després de 4 anys seleccionant, reparant i classificant tot el material recaptat, serà a finals d’any quan tots els membres del projecte viatjarem a Haronne.


El voluntariat es realitzarà durant els dies 31 d’octubre fins al 5 de novembre, amb l’objectiu principal d’aconseguir millorar la qualitat visual dels habitants d’aquesta comunitat.

bottom of page